Hroznový cukr

Hroznový cukr

České označení pro glukózu. Bílá krystalická látka, chuť sladká. Vyrábí se z hroznů vinné révy v procesu krystalizace sladké šťávy nebo pomocí rotlinného škrobu (u nás se jedná o škrob bramborový). Pro organismus je glukóza nezbytná, jedná se o zdroj energie pro naše tělo. Potřebují ho červené krvinky, mozek. Hroznový cukr se používá při umělé výživě, z hlediska kalorií je méně náročný než běžně používaný řepný cukr, ale má o něco nižší sladivost. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, nepodporuje tloustnutí. Vhodný je pro sportovce jako doplněk energie po sportovním výkonu. Využíváme ho rozpuštěný ve vodě, čaji, mléku.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.