Hroznový olej

Hroznový olej

Olej, vyrábí se lisováním jader z hroznů vinné révy. Proces výroby probíhá za studena. Obsahuje velké množství látek prospěšných pro náš organismus, jedná se o beta karoten, mastné kyseliny, vitamin C, E. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, konzumace hroznového oleje je výborná prevence proti křečovým žílám, pomáhá při bolestech nohou, zmírňuje otoky. Kladně působí i na naši nervovou soustavu, odplavuje toxické látky z těla a rozpouští žlučové kameny. Účinky pocítíme i ve zlepšení kvality pleti, zvyšuje elasticitu kůže. Vynikající chuť si skvěle vychutnáme zejména v zeleninových salátech, těstovinách. Můžeme jej přidat i do některých omáček, ale doporučuje se využití spíše ve studené kuchyni.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybí obrázek
Zkoušel jsem ho a je super. Parádní na něm byl steak z roštěnce, úplně jiná chuť. Byl myslím od firmy St. George´s, měl jsem i z Maďarska, ale stál za ...

Petr K. 20. 02. 2012, 20:18

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.