Hroznový olej
Olej, vyrábí se lisováním jader z hroznů vinné révy. Proces výroby probíhá za studena. Obsahuje velké množství látek prospěšných pro náš organismus, jedná se o beta karoten, mastné kyseliny, vitamin C, E. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, konzumace hroznového oleje je výborná prevence proti křečovým žílám, pomáhá při bolestech nohou, zmírňuje otoky. Kladně působí i na naši nervovou soustavu, odplavuje toxické látky z těla a rozpouští žlučové kameny. Účinky pocítíme i ve zlepšení kvality pleti, zvyšuje elasticitu kůže. Vynikající chuť si skvěle vychutnáme zejména v zeleninových salátech, těstovinách. Můžeme jej přidat i do některých omáček, ale doporučuje se využití spíše ve studené kuchyni.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Petr K. 20. 02. 2012, 21:18