Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hroznový olej

Hroznový olej

Přidat na Pinterest
Olej, vyrábí se lisováním jader z hroznů vinné révy. Proces výroby probíhá za studena. Obsahuje velké množství látek prospěšných pro náš organismus, jedná se o beta karoten, mastné kyseliny, vitamin C, E. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, konzumace hroznového oleje je výborná prevence proti křečovým žílám, pomáhá při bolestech nohou, zmírňuje otoky. Kladně působí i na naši nervovou soustavu, odplavuje toxické látky z těla a rozpouští žlučové kameny. Účinky pocítíme i ve zlepšení kvality pleti, zvyšuje elasticitu kůže. Vynikající chuť si skvěle vychutnáme zejména v zeleninových salátech, těstovinách. Můžeme jej přidat i do některých omáček, ale doporučuje se využití spíše ve studené kuchyni.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sójový salát s houbami

Sójový salát s houbami

Doměkka uvařenou sóju promícháme s nakrájenými surovinami a zalijeme vyšlehanou zálivkou z octa, soli, pepř...

Špenátové koule

Špenátové koule

Olej rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, mleté maso, nasekaný nebo rozemletý ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hroznový olej Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Zkoušel jsem ho a je super. Parádní na něm byl steak z roštěnce, úplně jiná chuť. Byl myslím od firmy St. George´s, měl jsem i z Maďarska, ale stál za ...

Petr K. 20. 02. 2012, 20:18

Facebook komentáře