Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hruškovice

Hruškovice

Přidat na Pinterest
Alkoholický nápoj, pálenka z plodů hrušně. Pálenka vzniká destilací zkvašených plodů ovoce. Barva hrušek se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Rozlišujeme podzimní, zimní a letní druhy. Obsahují velké množství vody, draslík, ovocné cukry, velmi málo vitaminu C, pod slupkou nalezneme vitamin B. Proces pálení probíhá v kvalitních měděných kotlích. Obsah alkoholu se pohybuje kolem 40% a více. Ve výrazné chuti se odráží charakteristické vlastnosti hrušek. Při konzumaci si musíme dát pozor na množství vypité pálenky. Negativním důsledkem přehnané konzumace může být nevolnost, bolest hlavy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čokoládový koláč s hruškami

Čokoládový koláč s hruškami

Nejprve rozpustíme čokoládu v mléce, dobře promícháme a necháme vychladnout. Vejce prošleháme s měkkým más...

Pohled do slunce

Pohled do slunce

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, hruškovici a dolijeme Coca...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hruškovice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře