Hruškovice
Alkoholický nápoj, pálenka z plodů hrušně. Pálenka vzniká destilací zkvašených plodů ovoce. Barva hrušek se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Rozlišujeme podzimní, zimní a letní druhy. Obsahují velké množství vody, draslík, ovocné cukry, velmi málo vitaminu C, pod slupkou nalezneme vitamin B. Proces pálení probíhá v kvalitních měděných kotlích. Obsah alkoholu se pohybuje kolem 40% a více. Ve výrazné chuti se odráží charakteristické vlastnosti hrušek. Při konzumaci si musíme dát pozor na množství vypité pálenky. Negativním důsledkem přehnané konzumace může být nevolnost, bolest hlavy.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.