Jahodový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých jahod, což je ovoce, plody jahodníku. Řadí se mezi tzv. drobné ovoce. Barva zralých jahod je ostře červená, tmavší barva už ukazuje na sníženou trvanlivost nebo hnití. Obsahují velké množství vitaminů C, A, B, E. Jahody mají charakteristickou vůni a chuť, kterou jim dodávají organické kyseliny, jež obsahují. Tyto látky jsou prospěšné pro náš organismus, ale mohou způsobit alergické reakce na požití tohoto ovoce (zejména kožní vyrážka). Jinak ale jahody kladně působí na vylučovací soustavu, pomáhají odplavovat škodlivé látky z těla. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Výborně se hodí do míchaných nápojů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář