Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahodový džus

Jahodový džus

Přidat na Pinterest
Nápoj, vyrábí se lisováním zralých jahod, což je ovoce, plody jahodníku. Řadí se mezi tzv. drobné ovoce. Barva zralých jahod je ostře červená, tmavší barva už ukazuje na sníženou trvanlivost nebo hnití. Obsahují velké množství vitaminů C, A, B, E. Jahody mají charakteristickou vůni a chuť, kterou jim dodávají organické kyseliny, jež obsahují. Tyto látky jsou prospěšné pro náš organismus, ale mohou způsobit alergické reakce na požití tohoto ovoce (zejména kožní vyrážka). Jinak ale jahody kladně působí na vylučovací soustavu, pomáhají odplavovat škodlivé látky z těla. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Výborně se hodí do míchaných nápojů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na...

Krvavý diamant

Krvavý diamant

Do sklenky plné ledu nalijeme vodku a džus. Promícháme, sklenku ozdobíme jahůdkou a podáváme.

Láva

Láva

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme džusem.

Red lain

Red lain

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, grenadinu a dolijeme jahodovým dšusem.

Letní jahodový sirup

Letní jahodový sirup

Vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru.Nesterilizujeme.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jahodový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře