Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jelen

Jelen

Přidat na Pinterest
Zvěřina. Maso má tmavší barvu. Lehce stravitelné, obsahuje méně tuku než ostatní druhy masa. Při koupi nás nesmí překvapit cena, která se odráží od kvality i dostupnosti tohoto masa. Využijeme jej při přípravě pečených pokrmů, ale také dušené chutná výborně. Maso z krku nebo žeber můžeme použít do vývarů polévek, přední maso skvěle chutná upravené jako ragú, na pečínku je nejlepší maso z kýty nebo hřbetu. Pozor ale na přesušení masa, obsahuje málo tuku a tak je dobré při pečení přidat slaninu, často podlévat a otáčet. Výborně chutná upravené na smetaně, přírodně nebo na červeném víně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmaží...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jelen Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře