Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jikry

Jikry

Přidat na Pinterest
Rybí vajíčka. Získáváme je ze sladkovodních nebo mořských ryb. Drobné, lepkavé kuličky. Poslouží nám k přípravě mnoha chutných pokrmů. Podáváme je upravené např. jako předkrm společně s majonézou, hříbky nebo je můžeme okořenit a následně tepelně upravit, poté podáváme s pečivem. Přidáním do zeleninového salátu vytvoříme netradiční vynikající kombinaci. Mají charakteristickou chuť, na kterou si musíme zvyknout, ale poté si ji určitě oblíbíme.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na ...

Taramasalata

Taramasalata

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou...

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedník...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jikry Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře