Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rybí polévka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
720 kalorií 5.0g cukrů 50.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným varem. Ke konci vaření přidáme do polévky oprané jikry a mlíčí a polévku dovaříme. Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou.

Bulb Tip k receptu

Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou. Do polévky můžeme přidat několik lžic hrachu, do měkka uvařeného a prolisovaného. S polévkou jej dovaříme.


Přidat na Pinterest
Maja

21. 11. 2009, Recept navštíven: 2385x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám podobně jen jikry osmahnu na másle a dávám je pak na talíř těsně před tím než naliji rybí polévku.
Přidané ingredience: Špetku rybího koření

23. 02. 2013, 21:09

planeta
Restaurant_star
rybí polévka je u nás velmi oblíbená, jikry nebo mlíčí vařím cca 3 minuty v jiném kastrólku , nakrájím a přidám do hotové polévky

29. 01. 2014, 07:35

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rybacia polievka je chuťovo dobrá, muškátový orech pridá vybornú príchuť

08. 09. 2017, 13:34

Přidat komentář
Thumb
já přidávám i muškátový květ. O květu zázvoru jsem ještě neslyšela.

Petra 21. 11. 2009, 08:07

Maja
Jo máš pravdu přepsala jsem se patří tam muškátový květ. Díky za upozornění.

Maja 21. 11. 2009, 11:05

Jiřulka
My ji děláme z rybího filé, které nakrájíme na kostičky. Obalíme ve škrobu. Namočíme do sherry. Zbytek postupu je podobný

Jiřulka 07. 02. 2010, 10:36

Facebook komentáře