Rybí polévka

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

720 kalorií
5.0g cukrů
50.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným varem. Ke konci vaření přidáme do polévky oprané jikry a mlíčí a polévku dovaříme. Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou.

Tip k receptu

Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou. Do polévky můžeme přidat několik lžic hrachu, do měkka uvařeného a prolisovaného. S polévkou jej dovaříme.

přidejte na:
Maja

21. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Dělávám podobně jen jikry osmahnu na másle a dávám je pak na talíř těsně před tím než naliji rybí polévku.
Přidané ingredience: Špetku rybího koření

23. 02. 2013, 21:09

Chybí obrázek
rybí polévka je u nás velmi oblíbená, jikry nebo mlíčí vařím cca 3 minuty v jiném kastrólku , nakrájím a přidám do hotové polévky

29. 01. 2014, 07:35

Chybí obrázek
rybacia polievka je chuťovo dobrá, muškátový orech pridá vybornú príchuť

08. 09. 2017, 13:34

Přidat komentář
Chybí obrázek
já přidávám i muškátový květ. O květu zázvoru jsem ještě neslyšela.

Petra 21. 11. 2009, 08:07

Maja
Jo máš pravdu přepsala jsem se patří tam muškátový květ. Díky za upozornění.

Maja 21. 11. 2009, 11:05

Jiřulka
My ji děláme z rybího filé, které nakrájíme na kostičky. Obalíme ve škrobu. Namočíme do sherry. Zbytek postupu je podobný

Jiřulka 07. 02. 2010, 10:36

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.