Rybí polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným varem. Ke konci vaření přidáme do polévky oprané jikry a mlíčí a polévku dovaříme. Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou.
Tip k receptu
Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou. Do polévky můžeme přidat několik lžic hrachu, do měkka uvařeného a prolisovaného. S polévkou jej dovaříme.
Maja21. 11. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Špetku rybího koření
maruskaji 23. 02. 2013, 21:09

planeta 29. 01. 2014, 07:35

katka16031 08. 09. 2017, 13:34
Petra 21. 11. 2009, 08:07
Maja 21. 11. 2009, 11:05
Jiřulka 07. 02. 2010, 10:36