Rybí polévka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
720
kalorií
5.0g
cukrů
50.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným varem. Ke konci vaření přidáme do polévky oprané jikry a mlíčí a polévku dovaříme. Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou.
Tip k receptu
Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou. Do polévky můžeme přidat několik lžic hrachu, do měkka uvařeného a prolisovaného. S polévkou jej dovaříme.
Maja21. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Špetku rybího koření
maruskaji 23. 02. 2013, 22:09
planeta 29. 01. 2014, 08:35
katka16031 08. 09. 2017, 15:34
© 2024, Railsformers s.r.o.