Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rybí polévka

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 30min , porce

720 kalorií, 5.0g cukrů, 50.0g tuků, 8.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným varem. Ke konci vaření přidáme do polévky oprané jikry a mlíčí a polévku dovaříme. Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou.

Bulb Tip k receptu

Hotovou polévku okořeníme nastrouhaným květem zázvoru a petrželkou. Polévku podáváme s omaženou houskou. Do polévky můžeme přidat několik lžic hrachu, do měkka uvařeného a prolisovaného. S polévkou jej dovaříme.

Maja

21. 11. 2009, Recept navštíven: 2103x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedník...

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Ryby stáhneme z kůže, vyfiletujeme, pokrájíme na malé kousky a posolíme. Z kůží, hlav a kostí, mrkve, petrž...

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.P...

Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

Rybu omyjeme, očistíme, vykucháme, obereme kosti, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kousky masa dáme do ...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibu...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rybí polévka Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám podobně jen jikry osmahnu na másle a dávám je pak na talíř těsně před tím než naliji rybí polévku.
Přidané ingredience: Špetku rybího koření

23. 02. 2013, 21:09

planeta
Restaurant_star
rybí polévka je u nás velmi oblíbená, jikry nebo mlíčí vařím cca 3 minuty v jiném kastrólku , nakrájím a přidám do hotové polévky

29. 01. 2014, 07:35

Přidat komentář
Thumb
já přidávám i muškátový květ. O květu zázvoru jsem ještě neslyšela.

Petra 21. 11. 2009, 08:07

Maja
Jo máš pravdu přepsala jsem se patří tam muškátový květ. Díky za upozornění.

Maja 21. 11. 2009, 11:05

Jiřulka
My ji děláme z rybího filé, které nakrájíme na kostičky. Obalíme ve škrobu. Namočíme do sherry. Zbytek postupu je podobný

Jiřulka 07. 02. 2010, 10:36

Facebook komentáře