Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kalvados

Kalvados

Přidat na Pinterest
Jablečný destilát. O původ této pálenky se dělí Francie a Španělsko. Vyrábí se v procesu destilace kvašeného jablečného moštu. Poté se nechává odležet v dřevěných sudech, které jsou převážně dubové, po dobu nejméně dvou let. Jeho chuť je jemná, lahodná, na jazyku nám zůstane odkaz jablek a osvěžující kořeněné aroma. V České republice označujeme jako kalvádos v podstatě jakoukoliv pálenku z jablek. Nejlépe chutná vychlazený, podáváme s kostkou ledu. Vynikající je také do kávy, kdy vytvoříme jedinečný nápoj.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Flambované vepřové karé

Flambované vepřové karé

Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu...

Zákeřná becherovka

Zákeřná becherovka

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme becherovku a kalvádos. Zlehka promích...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kalvados Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře