Flambované vepřové karé
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu.
Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a ochucené vepřové karé na něm ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení ještě tak 15 minut opékáme.
Poté maso vyjmeme a pečlivě ho zabalíme do alobalu a uschováme v troubě vyhřáté na 75°C. Mezitím oloupeme cibule a pokrájíme je na tenké kroužky. Omyjeme rovněž jablka, rozčtvrtíme, vyjmeme jadřince a pokrájíme na plátky.
Zbývající olej rozpálíme v pánvi a jablka i cibuli na něm za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.
Do pánve znovu vložíme vepřové karé, pokapeme ho calvadosem a za pomocí delší sirky zapálíme a flambujeme.
Plamen za pomocí smetany uhasíme. Omáčku promícháme, necháme vzkypět, osolíme, opepříme. Můžeme podávat zdobené rozmarýnem.
Tip k receptu
Jako příloha se výborně hodí krokety. Maso lze nahradit i kuřecím, nebo krůtím.
Ellis10. 06. 2011