Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Flambované vepřové karé

Flambované vepřové karé

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1504 kalorií 0.0g cukrů 97.0g tuků 147.0g bílkovin

Příprava

Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu.
Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a ochucené vepřové karé na něm ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení ještě tak 15 minut opékáme.
Poté maso vyjmeme a pečlivě ho zabalíme do alobalu a uschováme v troubě vyhřáté na 75°C. Mezitím oloupeme cibule a pokrájíme je na tenké kroužky. Omyjeme rovněž jablka, rozčtvrtíme, vyjmeme jadřince a pokrájíme na plátky.
Zbývající olej rozpálíme v pánvi a jablka i cibuli na něm za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.
Do pánve znovu vložíme vepřové karé, pokapeme ho calvadosem a za pomocí delší sirky zapálíme a flambujeme.
Plamen za pomocí smetany uhasíme. Omáčku promícháme, necháme vzkypět, osolíme, opepříme. Můžeme podávat zdobené rozmarýnem.

Bulb Tip k receptu

Jako příloha se výborně hodí krokety. Maso lze nahradit i kuřecím, nebo krůtím.


Ellis

10. 06. 2011, Recept navštíven: 2014x


Přidat recenzi
Přidat komentář
palino
kare vyborné

palino 11. 08. 2016, 21:19

Facebook komentáře