Chybějící obrázek

Flambované vepřové karé

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1504 kalorií
0.0g cukrů
97.0g tuků
147.0g bílkovin


Příprava

Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu.
Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a ochucené vepřové karé na něm ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za stálého obracení ještě tak 15 minut opékáme.
Poté maso vyjmeme a pečlivě ho zabalíme do alobalu a uschováme v troubě vyhřáté na 75°C. Mezitím oloupeme cibule a pokrájíme je na tenké kroužky. Omyjeme rovněž jablka, rozčtvrtíme, vyjmeme jadřince a pokrájíme na plátky.
Zbývající olej rozpálíme v pánvi a jablka i cibuli na něm za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.
Do pánve znovu vložíme vepřové karé, pokapeme ho calvadosem a za pomocí delší sirky zapálíme a flambujeme.
Plamen za pomocí smetany uhasíme. Omáčku promícháme, necháme vzkypět, osolíme, opepříme. Můžeme podávat zdobené rozmarýnem.

Tip k receptu

Jako příloha se výborně hodí krokety. Maso lze nahradit i kuřecím, nebo krůtím.

přidejte na:
Ellis

10. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmimi chutilo toto flambované kare
katka16031 24. 01. 2020, 21:48