Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Koktejlové párky

Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Párek se připravuje z hovězího, telecího nebo vepřového masa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mouka a poté je hmota tlačena do střívek, které jsou přetáčeny do dvojic (od toho odvozen český název výrobku). Dále jsou dochuceny sladkou paprikou, muškátovým oříškem a novým kořením. Kratší a mini varianty označujeme jako koktejlové párky. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut) – k zvýraznění chuti můžeme společně s pečivem přidat na talíř i hořčici nebo kečup. Můžeme je také využít jako ingredienci do omáček na těstoviny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Klobásečky v listovém těstíčku

Klobásečky v listovém těstíčku

Rozválíme si listové těsto a nařežeme jej na obdélníčky velikostně podle toho, jaké párky nebo klobásky jsm...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Koktejlové párky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře