Koktejlové párky
Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Párek se připravuje z hovězího, telecího nebo vepřového masa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mouka a poté je hmota tlačena do střívek, které jsou přetáčeny do dvojic (od toho odvozen český název výrobku). Dále jsou dochuceny sladkou paprikou, muškátovým oříškem a novým kořením. Kratší a mini varianty označujeme jako koktejlové párky. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut) – k zvýraznění chuti můžeme společně s pečivem přidat na talíř i hořčici nebo kečup. Můžeme je také využít jako ingredienci do omáček na těstoviny.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.