Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Klobásečky v listovém těstíčku

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 10min , porce

70 kalorií, 0.0g cukrů, 5.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Rozválíme si listové těsto a nařežeme jej na obdélníčky velikostně podle toho, jaké párky nebo klobásky jsme se rozhodli použít. Jednotlivé obdélníčky posypeme vegetou a uzeniny do nich zabalíme. Konce těsta k sobě musíme řádně přilepit, aby se nám jednotlivé kousky při pečení neotevřely. Každý kus můžeme ještě ozdobně naříznout, jak je ukázáno na fotkách. Nakonec si naskládáme vše na pečícím papírem vyložený plech a každý kus pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud není těstíčko krásně zlatavé.

Petra

05. 08. 2009, Recept navštíven: 4506x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Klobásečky v listovém těstíčku

Klobásečky v listovém těstíčku

Rozválíme si listové těsto a nařežeme jej na obdélníčky velikostně podle toho, jaké párky nebo klobásky jsm...

Zobrazit všechny podobné recepty k Klobásečky v listovém těstíčku Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Občas děláme, je to rychlovka a hned se po tom zapráší :) listové těsto je skvělé a hlavně není s ním žádná dlouhá práce :)

13. 10. 2012, 17:58

planeta
Restaurant_star
také dělávám podobně, jen je posypu ještě semínky
Přidané ingredience: semínka

16. 01. 2016, 14:16

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept, ktorý možme rozne obmeniť ingredienciami

14. 08. 2016, 16:21

Přidat komentář
Petra
trošičku listového těsta mi zbylo, tak jsem ještě udělala "zámotek" naplněný vysočinou a jarní cibulkou (to jsou ty dvě poslední fotečky)...záleží opravdu na tom, jak velké párky nebo klobásky máte, ale využití zbytku listového těsta se určitě najde :-)

Petra 05. 08. 2009, 06:44

Edita
já do listového těsta balím sýr, špenát a trošku šunky. Vegetu nepoužívam, přidávám nepatrné množství soli a taky trošičku papriky.

Edita 11. 09. 2009, 07:44

Angel 666
Já těsto nařežu na dlouhé proužky, potřu hořčicí a zabalím páreček. Pomažu vejcem a sypu semínky. Nejlepší je mák, sezam nebo lněné semínko.

Angel 666 22. 10. 2009, 07:07

Ajaja
Tak to mně listové těsto nikdy nezbyde - zbytek rodiny ostražitě hlídá, aby šlo všechno na štrúdl...

Ajaja 08. 01. 2010, 18:43

Facebook komentáře