Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Klobásečky v listovém těstíčku

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
70 kalorií 0.0g cukrů 5.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Rozválíme si listové těsto a nařežeme jej na obdélníčky velikostně podle toho, jaké párky nebo klobásky jsme se rozhodli použít. Jednotlivé obdélníčky posypeme vegetou a uzeniny do nich zabalíme. Konce těsta k sobě musíme řádně přilepit, aby se nám jednotlivé kousky při pečení neotevřely. Každý kus můžeme ještě ozdobně naříznout, jak je ukázáno na fotkách. Nakonec si naskládáme vše na pečícím papírem vyložený plech a každý kus pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud není těstíčko krásně zlatavé.


Přidat na Pinterest
Petra

05. 08. 2009, Recept navštíven: 4787x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Občas děláme, je to rychlovka a hned se po tom zapráší :) listové těsto je skvělé a hlavně není s ním žádná dlouhá práce :)

13. 10. 2012, 17:58

planeta
Restaurant_star
také dělávám podobně, jen je posypu ještě semínky
Přidané ingredience: semínka

16. 01. 2016, 14:16

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept, ktorý možme rozne obmeniť ingredienciami

14. 08. 2016, 16:21

Přidat komentář
Petra
trošičku listového těsta mi zbylo, tak jsem ještě udělala "zámotek" naplněný vysočinou a jarní cibulkou (to jsou ty dvě poslední fotečky)...záleží opravdu na tom, jak velké párky nebo klobásky máte, ale využití zbytku listového těsta se určitě najde :-)

Petra 05. 08. 2009, 06:44

Edita
já do listového těsta balím sýr, špenát a trošku šunky. Vegetu nepoužívam, přidávám nepatrné množství soli a taky trošičku papriky.

Edita 11. 09. 2009, 07:44

Angel 666
Já těsto nařežu na dlouhé proužky, potřu hořčicí a zabalím páreček. Pomažu vejcem a sypu semínky. Nejlepší je mák, sezam nebo lněné semínko.

Angel 666 22. 10. 2009, 07:07

Ajaja
Tak to mně listové těsto nikdy nezbyde - zbytek rodiny ostražitě hlídá, aby šlo všechno na štrúdl...

Ajaja 08. 01. 2010, 18:43

Facebook komentáře