Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Konzumní líh

Konzumní líh

Přidat na Pinterest

Konzumní líh je vyroben destilací nebo jiným oddělením ze zkvašených cukerných roztoků pocházejících ze škrobnatých nebo cukerných surovin. Líh je tedy vyráběn z bramborového, žitného, ječmenného a kukuřičného škrobu. Další surovinou je voda, mastné kyseliny, kyselina sírová a chlorovodíková, dusík, fosfor a desinfekční prostředky. Konzumní líh se používá k potravinářským účelům, nakládání ovoce a bylinek pro domácí použití. Obsah alkoholu v konzumním lihu je cca 60%.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zázvorový sirup proti nadýmání

Zázvorový sirup proti nadýmání

Zázvor navlhčíme alkoholem, zalijeme destilovanou vodou a necháme 2 dny odležet. Potom tekutinu prolisujeme...

Smetanový vaječný koňak

Smetanový vaječný koňak

Žloutky utřeme s oběma cukry. Pak přidáme svařenou a vychlazenou smetanu a postupně za stálého míchání přid...

Ořechový likér

Ořechový likér

Měkké zelené ořechy dobře omyjeme, rozkrájíme na menší čtvrtky a dáme do láhve s širokým hrdlem. Dále přidá...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Konzumní líh Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře