Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Koření pěti vůní

Použití v kuchyni

Tato směs koření má podobu prášku. Skládá se ze skořicové kůry, badyánu a sečuánského pepře. Kromě tohoto základu směs obsahuje také hřebíček a fenykl. Můžeme se ale také setkat s přidaným kardamomem, zázvorem či lékořicí. V kuchyni se tato exoticky nasládlá chuť využívá k přípravě masitých pokrmů, do marinád a omáček.

Rady

Dejte směs do sáčku a vařte v hrnci s jídlem. Před podáváním sáček vyjměte.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kořeněná quinoa

Kořeněná quinoa

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Meruňky nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Koriandr a cib...

Kuskus Palermo

Kuskus Palermo

Na rozehřátém másle osmažíme na velmi drobno nakrájenou sušenou šunku, přidáme osmaženou sušenou cibulku, l...

Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

Okurku nastrouháme na hrubem struhadle, šťávu zcedíme. Všechny ingredience smícháme, dochutíme kořením a če...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Koření pěti vůní Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře