Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krekry

Krekry

Přidat na Pinterest

Krekry patří mezi trvanlivé pečené výrobky k jejich výrobě se kromě droždí využívají také chemické kypřidla. Droždí se přidává v nízkých dávkách a má vliv na chuťové a aromatické vlastnosti. K dalším surovinám pro výrobu patří pšeničná mouka, voda a tuk. Podle způsobu kynutí nebo podle obsahu tuku se kvekry dělí na slané a sladké. Po upečení jsou kvekry postříkány stolním olejem k dosáhnutí zlatavého vybarvení.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krekry plněné špenátem

Krekry plněné špenátem

Špenát operte, zalijte horkou vodou a nechte asi minutu odstát. Pak sceďte a vymačkejte. Vychladlý špenát,...

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krekry Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře