Krocan

Krocan

Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazený nebo mražený. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou tuhostí, ale zároveň jemnou chutí a také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. U přípravy pečeného pokrmu si musíme dát pozor na krocana v celku. Snadno se nám totiž může stát, že maso bude přesušené nebo syrové. Protože je krocan téměř o polovinu větší než taková krůta, prodává se většinou porcovaný.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář