Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krocan

Krocan

Přidat na Pinterest
Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazený nebo mražený. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou tuhostí, ale zároveň jemnou chutí a také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. U přípravy pečeného pokrmu si musíme dát pozor na krocana v celku. Snadno se nám totiž může stát, že maso bude přesušené nebo syrové. Protože je krocan téměř o polovinu větší než taková krůta, prodává se většinou porcovaný.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plá...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krocan Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře