Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
7640 kalorií 3.0g cukrů 769.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položíme naplneného moriaka. Navrch položíme plátky slaniny a pri častom podlievaní vlastnou šťavou, prípadne horúcou vodou, upečieme na červenohnedo.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žltky, soľ, strúhanú citrónovú kôru a muškátový orech vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhy sneh a zľahka ho primiešame do plnky.

Bulb Tip k receptu

Upečeného moriaka i plnku pokrájame na porcie a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.


Jozef

06. 12. 2010, Recept navštíven: 1827x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept velmi chutný,plnka vyborná

18. 12. 2016, 20:19

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobre jedlo,plnka perfektná

12. 02. 2017, 20:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý recept

16. 03. 2017, 20:21

Přidat komentář
Thumb
Dobré recepty

Dan 30. 03. 2017, 10:31

Facebook komentáře