Chybí obrázek

Krocan s mandlovou náplní

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

7640 kalorií
3.0g cukrů
769.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položíme naplneného moriaka. Navrch položíme plátky slaniny a pri častom podlievaní vlastnou šťavou, prípadne horúcou vodou, upečieme na červenohnedo.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žltky, soľ, strúhanú citrónovú kôru a muškátový orech vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhy sneh a zľahka ho primiešame do plnky.

Tip k receptu

Upečeného moriaka i plnku pokrájame na porcie a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept velmi chutný,plnka vyborná

18. 12. 2016, 20:19

Chybí obrázek
je to velmi dobre jedlo,plnka perfektná

12. 02. 2017, 20:04

Chybí obrázek
chutný dobrý recept

16. 03. 2017, 20:21

Chybí obrázek
vynikajuci recept

10. 12. 2017, 17:36

Přidat komentář
Chybí obrázek
Dobré recepty

Dan 30. 03. 2017, 10:31

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.