Krůtí křídlo

Maso z mohutné drůbeže. Krůtí maso je dietní, velké množsví tuku se vyskytuje jen v kůži. Je to zdoj kvalitních bílkovin a je vhodné pro všechny věkové kategorie včetně batolat. Z křídel můžete připravit silný vývar, maso pak obrat a přidat do rizota, rozemlít do pomazánky nebo nakrájet do studených salátů s majonézou apod. Syrová je nasolte, okmínujte, naskládejte do pekáče, přidejte česnek a upečte. Podávejte se zelím a knedlíky. Podle libosti nakládejte do marinád a grilujte, pečte na hříbkách, zelenině, nadivoko, na víně, dobrá jsou i na smetaně. Mražená je koupíte v hypermarketech, pro čerstvá chlazená si zajeďte na krůtí farmu nebo si je zajistěte u svého řezníka.

 

Zdroj obrázku: tiferetorganic.com; takethoufood.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář