Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůtí křídlo

Krůtí křídlo

Přidat na Pinterest

Maso z mohutné drůbeže. Krůtí maso je dietní, velké množsví tuku se vyskytuje jen v kůži. Je to zdoj kvalitních bílkovin a je vhodné pro všechny věkové kategorie včetně batolat. Z křídel můžete připravit silný vývar, maso pak obrat a přidat do rizota, rozemlít do pomazánky nebo nakrájet do studených salátů s majonézou apod. Syrová je nasolte, okmínujte, naskládejte do pekáče, přidejte česnek a upečte. Podávejte se zelím a knedlíky. Podle libosti nakládejte do marinád a grilujte, pečte na hříbkách, zelenině, nadivoko, na víně, dobrá jsou i na smetaně. Mražená je koupíte v hypermarketech, pro čerstvá chlazená si zajeďte na krůtí farmu nebo si je zajistěte u svého řezníka.

 

Zdroj obrázku: tiferetorganic.com; takethoufood.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rizoto z krůtích křídel

Rizoto z krůtích křídel

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krůtí křídlo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře