Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kukuřice

Kukuřice

Přidat na Pinterest
Kukuřice setá, původem z Ameriky. Pěstování se rozšířilo do celého světa a nejrozšířenější využití nalezla jako krmivo. Později ale rostl význam sladké kukuřice jako zeleniny. V potravinářském průmyslu se používá jako zdroj olejů, škrobu nebo se pěstuje pro zrno. Podle typu zrna rozlišujeme několik druhů kukuřice. Pop corn – oblíbený a známý druh, malá zrna, která se při zahřívání roztrhnou, Blando – používá se při výrobě mouky a sladká kukuřice – obsahuje velké množství cukru, je nejvíce využívána jako zelenina. Pro kukuřici najdeme v kuchyni široké uplatnění – přidává se do salátů, omáček na těstoviny, neobejdou se bez ní rizota (i samotná rýže se zrnky kukuřice dostává jiný rozměr), dokonce pomazánky si ke kukuřici našly cestu (výborně chutná společně s česnekovou pomazánkou). Celou kukuřici pak můžeme vařit v osolené vroucí vodě a vychutnat si ji samotnou nebo podávat jako přílohu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Tortilly pomažeme trochou olivového oleje. Rozdělíme na ně hrášek, kukuřici a krátce povařenou brokolici na...

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájím...

Zapečené plněné papriky

Zapečené plněné papriky

Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Smícháme ji se strouhaným sýrem a slitou kukuřicí. Papri...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete ...

Kukuřičná salsa s paprikou

Kukuřičná salsa s paprikou

Zeleninu nakrájíme na jemno, kukuřici rozmrazíme. Na dresink smícháme olej, med, utřený česnek, kmín a šť...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kukuřice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře