Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Květák římský

Květák římský

Přidat na Pinterest
Kořenová zelenina, vznikl šlechtěním odrůdy brukve zelné. Vzhledově připomíná květák zkřížený s brokolicí, po odstranění listů se dá rozdělit na jednotlivé růžice různých velikostí. Před přípravou je vhodné květák omýt. Konzumujeme jej buď syrový nebo častěji tepelně upravený. Chuťové vlastnosti jsou skvělé, můžeme jej upravovat jako běžný květák. Od toho se liší tím, že nezpůsobuje nadýmání a při vaření není cítit typickým květákovým aroma. Oblíbeným receptem je kombinace s vejci a čerstvou zeleninou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Květák na smetaně a víně

Květák na smetaně a víně

Šalotku a šafrán nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve a restujeme na rozehřátém másle do měkka asi 3 minuty...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Květák římský Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře