Langusta
Řadíme ji mezi korýše. Charakteristickým znakem je absence klepet a dlouhá tykadla přesahující tělo. Běžně dostupná v supermarketech, živé langusty dostaneme koupit ve specializovaných prodejnách. Ze všeho nejdříve musíme langustu uvařit v osolené vroucí vodě (vaříme přibližně jednu hodinu – záleží na velikosti). Když je maso hotové (zkoušíme odloupnutím jedné z končetin – vybereme maso a zvážíme zda je dostatečně měkké), můžeme nechat chladnout. Poté vybereme maso z krunýře, podáváme s plátkem citrónu, můžeme na talíři zalít směsí oleje a koření. Maso langusty je opravdovou delikatesou a jistě si ji oblíbí milovníci netradiční chuti.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Irena 15. 08. 2010, 17:52