Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Levandule

Levandule

Další názvy

Dulenka, levandule lékařská

Použití v kuchyni

V kuchyni se používají hlavně květy, které mají nahořklou chuť. Levandule se používá na maso, ryby a zeleninu, ale vyrábí se z ní i bylinný ocet nebo se přidává do marmelád a různých druhů želé, různorodého pečiva a koláčů.

Rady

Říká se, že pokud kápnete levandulový extrakt na polštář, budete spát klidně až do rána. Má zabránit chrápání a uvolňuje dýchací cesty. Ve skříni vám levandulové polštářky nádherně provoní prádlo a jsou malou pojistkou proti molům.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Levandulová bábovka

Levandulová bábovka

Formu vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, troubu předehřejete zhruba na 180°C. Utřete máslo s cukrem -...

Levandulová bábovka

Levandulová bábovka

Formu vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, troubu předehřejete zhruba na 180°C. Utřete máslo s cukrem -...

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Levandule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře