Levandulová bábovka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3820 kalorií
177.0g cukrů
200.0g tuků
104.0g bílkovin


Příprava

Formu vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, troubu předehřejete zhruba na 180°C. Utřete máslo s cukrem - poté po jednom vetřete do směsi žloutky. Přimícháte tvaroh a dvě kapky levandulového éterického oleje a důkladně vše promícháte. V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, pr do peč a květy a směs postupně přidávejte do tekuté směsi (těsto vyjde značně tuhé - toho se ale nebojte!). Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta. Pečte asi 45-50 minut - doku není hotovo.

přidejte na:
Božské_jídlo

03. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobré

Svetlana 01. 02. 2016, 11:30

Přidat komentář