Mandlový olej

Mandlový olej

Mandle, což jsou jádra plodů mandloně, původem z Asie, obsahují velký podíl tuků, nejsou proto vhodná k přehnané konzumaci pokud si chceme udržet linii, ale zároveň by měla být součástí našeho jídelníčku, protože obsahují velké množství antioxidantů, které čistí naše tělo. Jsou také bohatá na olej, který se z nich lisuje. Jsou zdrojem bílkovin, vápníku, draslíku, zinku a vitamínu E a B. Dále obsahují hořčík, který pozitivně ovlivňuje stav našich vlasů a nehtů, ale také pomáhá předcházet křečím, tikům a nervovým problémům. Látky obsažené v mandlích pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a podporují krvetvorbu. Všechny tyto látky jsou i v mandlovém oleji, který užíváme např. při problémech se zažíváním.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.