Krůtí prsa s limetkovým přelivem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
928
kalorií
1.0g
cukrů
40.0g
tuků
133.0g
bílkovin
Příprava
Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendáme do zapékací misky, podlijeme 4 lžícemi vody, šťávou z půlky citrónu, pokryjeme tenkými plátky limetky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Do kastrůlku slijeme šťávu od upečeného masa (maso necháme ve vypnuté troubě), přidáme máslo, limetkovou a citrónovou šťávu, vývar a jíšku nebo maizenu. Za stálého šlehání uvedeme do varu a krátce povaříme, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Barbora Dvouletá01. 09. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.