Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
406 kalorií 1.0g cukrů 40.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendáme do zapékací misky, podlijeme 4 lžícemi vody, šťávou z půlky citrónu, pokryjeme tenkými plátky limetky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut. Do kastrůlku slijeme šťávu od upečeného masa (maso necháme ve vypnuté troubě), přidáme máslo, limetkovou a citrónovou šťávu, vývar a jíšku nebo maizenu. Za stálého šlehání uvedeme do varu a krátce povaříme, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme a opepříme.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

01. 09. 2009, Recept navštíven: 2405x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce chuťovo

11. 03. 2016, 12:43

Přidat komentář

Facebook komentáře