Krůtí prsa s limetkovým přelivem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendáme do zapékací misky, podlijeme 4 lžícemi vody, šťávou z půlky citrónu, pokryjeme tenkými plátky limetky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Do kastrůlku slijeme šťávu od upečeného masa (maso necháme ve vypnuté troubě), přidáme máslo, limetkovou a citrónovou šťávu, vývar a jíšku nebo maizenu. Za stálého šlehání uvedeme do varu a krátce povaříme, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Barbora Dvouletá01. 09. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 11. 03. 2016, 12:43

palino 25. 01. 2019, 20:12

katka16031 12. 02. 2019, 19:50

Svetlana 27. 05. 2019, 19:29

dušanka 31. 05. 2019, 14:14

hanka 17. 06. 2019, 11:55