Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Melasa

Melasa

Přidat na Pinterest

Vyrábí se z cukrové třtiny, u nás z cukrové řepy. Nejedná se vlastně o výrobu jako takovou – melasa je zbytek po vycukernění řepy. Obsahuje ale všechny látky původní rostliny, jako jsou organické látky a stopové prvky a to vše v přírodní formě, takže se snadněji vstřebávají (železo, draslík, zinek, hořčík, vitamín B, vápník). Pokud budeme melasu konzumovat pravidelně, ovlivní pozitivně náš organismus – pročišťuje tělo, zlepšuje stav svalové hmoty, stav trávicího systému. Z melasy si nejčastěji připravujeme nápoj.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Koleč...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Melasa Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře