Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Meruňkový džus

Meruňkový džus

Přidat na Pinterest
Nápoj, vyrábí se lisováním zralých meruněk, což jsou plody ovocného stromu. Velikostně se podobají malým jablkům, barva zralých plodů se pohybuje od žluté až k sytě oranžové. Povrch je matný, budí sametový dojem. Podélná rýha rozděluje plod opticky na dvě poloviny, které jdou od sebe snadno oddělit. Uprostřed se nachází hnědá pecka. Dužina je velmi sladká, měkká a lahodná, ale jen v případě zralých plodů – nezralé jsou trpké. Rozlišujeme několik odrůd. Při konzumaci meruněk se do našeho těla dostává karoten (forma vitamínu A), železo a vláknina. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové š...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Meruňkový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře