Mořské ryby jsou pro mnohé delikatesou a lahůdkou, pro jiné např. menším zlem ve výběru ryb, jelikož nejsou cítit rybinou jako ryby sladkovodní. Jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin a minerálů. Jí se smažené, pečené, dušené, ale také syrové v podobě sushi. K dostání jsou také např. vyuzené či pikantně naložené. Mezi nejoblíbenější a nejznámější patří žralok, tuňák, losos, treska, makrela, platýz, rejnok nebo menší sardinky, ančovičky či herinky.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografie
Královský salát
Ryby uvaříme, vychladíme a odkostíme. Mrkev nastrouháme nahrubo. Cibuli pokrájíme a obojí osmahneme. Vejce ...

Turecká rybí polévka
Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.P...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...