Chybí obrázek

Turecká rybí polévka

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
0.0g cukrů
25.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník.
Mrkev,petržel a česnek nakrájíme nadrobno,podusíme na másle,přidáme hladkou mouku,promícháme a zalijeme vývarem.Dobře rozšleháme.Do vařící polévky přidáme propranou rýži a uvaříme ji do měkka.Na závěr vmícháme rozšlehané žloutky a zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle.Dochutíme šťávou z citrónu.Podáváme posypané petrželovou natí.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
polievku určite vyskúšam

12. 07. 2017, 15:07

Chybí obrázek
polievka dobrá

08. 05. 2018, 20:02

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.