Turecká rybí polévka
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
2h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
0.0g
cukrů
25.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník.
Mrkev,petržel a česnek nakrájíme nadrobno,podusíme na másle,přidáme hladkou mouku,promícháme a zalijeme vývarem.Dobře rozšleháme.Do vařící polévky přidáme propranou rýži a uvaříme ji do měkka.Na závěr vmícháme rozšlehané žloutky a zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle.Dochutíme šťávou z citrónu.Podáváme posypané petrželovou natí.
25. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.