Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Nahrin marináda na pečené maso

Nahrin marináda na pečené maso

Použití v kuchyni

Aromatické látky jednotlivých bylin a koření pronikají při marinování hluboko do masa a ovlivňují jeho chuť a vůni. Všechny složky marinády příznivě ovlivňují proces trávení. Maso se stává jemnější a po jídle nepřichází pocit těžkosti. Hotová marináda se nanese na umyté a osušené maso, které se uskladní na chladné místo. Podle velikosti masa se nechá marináda působit (1–2 hod. pro malé kousky, přes noc větší kusy). Některé druhy masa jako hovězí, zvěřina, jehněčí či skopové se marinují v ledničce po dobu 2–4 dnů. Před pečením přebytečnou marinádu osušíme, aby se v horkém oleji nespálila. Marinováním lze upravovat nejen maso včetně všech ryb, ale i pokrmy ze sóji, tofu, zeleninu či brambory.

Rady

Dosolovat maso není nezbytně nutné.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Nahrin marináda na pečené maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře