Nahrin marináda na pečené maso

Použití v kuchyni

Aromatické látky jednotlivých bylin a koření pronikají při marinování hluboko do masa a ovlivňují jeho chuť a vůni. Všechny složky marinády příznivě ovlivňují proces trávení. Maso se stává jemnější a po jídle nepřichází pocit těžkosti. Hotová marináda se nanese na umyté a osušené maso, které se uskladní na chladné místo. Podle velikosti masa se nechá marináda působit (1–2 hod. pro malé kousky, přes noc větší kusy). Některé druhy masa jako hovězí, zvěřina, jehněčí či skopové se marinují v ledničce po dobu 2–4 dnů. Před pečením přebytečnou marinádu osušíme, aby se v horkém oleji nespálila. Marinováním lze upravovat nejen maso včetně všech ryb, ale i pokrmy ze sóji, tofu, zeleninu či brambory.

Rady

Dosolovat maso není nezbytně nutné.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář