Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 20min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

1dní 3h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

184 kalorií
0.0g cukrů
20.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme.

Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Ke konci maso dopečeme, ať získá hezkou barvu. Nepíchejte do něj, ať se v něm udrží šťáva! Maso klidně podlévejte vodou nebo přidejte kus másla.

Maso vyjmeme a výpek spolu s červeným vínem ještě dovaříme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Tip k receptu

Někdo radí před pečením maso osmahnout na másle, ať se zatáhne a zůstane v něm šťáva. Já jsem to bohužel neudělala a i na fotkách jde vidět, že je maso sušší.

přidejte na:
Vera

26. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
masko aj omáčka vyborné
Svetlana 20. 09. 2016, 23:39
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept
hanka 17. 11. 2017, 21:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
oplatilo sa vyskúšať
majka 22. 12. 2017, 23:10
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyzera lakavo
dušanka 22. 03. 2018, 21:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobre zladený
palino 18. 01. 2020, 21:55