Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 20min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
1dní 3h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
184
kalorií
0.0g
cukrů
20.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme.
Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Ke konci maso dopečeme, ať získá hezkou barvu. Nepíchejte do něj, ať se v něm udrží šťáva! Maso klidně podlévejte vodou nebo přidejte kus másla.
Maso vyjmeme a výpek spolu s červeným vínem ještě dovaříme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Tip k receptu
Někdo radí před pečením maso osmahnout na másle, ať se zatáhne a zůstane v něm šťáva. Já jsem to bohužel neudělala a i na fotkách jde vidět, že je maso sušší.
Vera26. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.