Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 1dní 3h 20min
Nutriční hodnoty
184 kalorií 0.0g cukrů 20.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Ke konci maso dopečeme, ať získá hezkou barvu. Nepíchejte do něj, ať se v něm udrží šťáva! Maso klidně podlévejte vodou nebo přidejte kus másla. Maso vyjmeme a výpek spolu s červeným vínem ještě dovaříme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Někdo radí před pečením maso osmahnout na másle, ať se zatáhne a zůstane v něm šťáva. Já jsem to bohužel neudělala a i na fotkách jde vidět, že je maso sušší. :-(


Přidat na Pinterest
Vera

26. 07. 2010, Recept navštíven: 3947x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
masko aj omáčka vyborné

20. 09. 2016, 21:39

Přidat komentář

Facebook komentáře