Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 20min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

1dní 3h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

184 kalorií
0.0g cukrů
20.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Ke konci maso dopečeme, ať získá hezkou barvu. Nepíchejte do něj, ať se v něm udrží šťáva! Maso klidně podlévejte vodou nebo přidejte kus másla. Maso vyjmeme a výpek spolu s červeným vínem ještě dovaříme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Tip k receptu

Někdo radí před pečením maso osmahnout na másle, ať se zatáhne a zůstane v něm šťáva. Já jsem to bohužel neudělala a i na fotkách jde vidět, že je maso sušší. :-(

přidejte na:
Vera

26. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
masko aj omáčka vyborné

20. 09. 2016, 21:39

hanka
výborný recept

17. 11. 2017, 20:32

majka
oplatilo sa vyskúšať

22. 12. 2017, 22:10

dušanka
recept vyzera lakavo

22. 03. 2018, 20:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.