Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Okra (ibišek jedlý)

Okra (ibišek jedlý)

Přidat na Pinterest

Teplomilná rostlina pocházející z Indie nebo Afriky. Pěstovat lze běžně také v našich klimatických podmínkách, např. vedle okurek, s nimiž má podobné pořadavky na péči.

Pro zpracování a konzumaci je vhodný plod - zelená úzká tobolka uvnitř se semínky. Tyto tobolky se dají sušit, konzervovat nebo použít čertsvé (to však jen mladé plody).  Okra obsahuje množství látek, které příznivě působí na zažívání. Má také nízkou energetickou hodnotu a je tedy vhodná při redučních dietách.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ibiškový čaj

Ibiškový čaj

Čajové sáčky necháme ve vodě po dobu 6 hodin nebo přes noc v ledničce. Poté vymačkáme a vyjmeme čajové sáčk...

Salát z okry

Salát z okry

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Okra (ibišek jedlý) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře