Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Oliheň

Oliheň

Přidat na Pinterest

Plody moře. Na hlavě je deset chapadel s přísavkami, charakteristickým znakem jsou dvě delší chapadla než ostatní. Výborně chutná plněná nádivkou a dušená v bylinkové omáčce. Při tepelné úpravě se tělo smrskává, doba přípravy by měla být co nejkratší. Maso olihně můžeme využít i k přípravě těstovinového salátu, kdy k těstovinám, dresingu a zelenině přidáme tělo nakrájené na kostičky (musí projít krátkou tepelnou úpravou), stejně vynikající jsou s tímto masem i zeleninové saláty.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Smažené olihně

Smažené olihně

Z olihně odstraníme hlavu, vnitřnosti a osten, zbylé tělo olihně omyjeme pod vodou, odřízneme chapadla a ro...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Oliheň Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře