Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Oštěpek /slovenský oštiepok/

Oštěpek /slovenský oštiepok/

Přidat na Pinterest

Oštěpek je polotvrdý polotučný sýr, který může být pařený, nepařený či uzený. Základem pro výrobu je ovčí mléko či jeho směs s kravským. Charakteristickým znakem je elipsovitý tvar s ornamentem. Má zlatožlutou až zlatohnědou (uzený) barvu, s obsahem sušiny minimálně 48 % hmotnosti, z toho 38 % tuku v sušině. Má jemnou lahodnou až pikantní chuť a vůni, kterou mu dodává originální kultura z ovčího mléka. První zmínka o výrobě pochází ze začátku 18 století a dodnes se vyrábí na slovenských salaších dle původní receptury.

 

Zdroj obrázku: ovcistatek.webnode.cz; moudrasova.eu

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavinem...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Oštěpek /slovenský oštiepok/ Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře