Kuřecí roláda tentokrát po slovensku
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
60
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavineme a odložíme do chladu, nejlépe přes noc.
Druhý den maso rozbalíme a poklademe plátky sýra. Z cukety nakrouháme tenké plátky a rozložíme na oštiepok. Nakonec navrch položíme nožky párku.
Roládu zavineme, zpevníme párátky nebo nití a navrchu osolíme a okmínujeme.
Celou roládu dobře zabalíme do pečícího papíru a pečeme při 200°C. Asi po 50 minutách pečení papír nahoře odhrneme a ještě 10 - 15 minut dopékáme odkryté.
Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.
Tip k receptu
Ze zbylých kostí a odřezků z kuřete můžeme uvařit polévku.
Angel 66630. 08. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.