Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

60 kalorií
0.0g cukrů
6.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavineme a odložíme do chladu, nejlépe přes noc.
Druhý den maso rozbalíme a poklademe plátky sýra. Z cukety nakrouháme tenké plátky a rozložíme na oštiepok. Nakonec navrch položíme nožky párku.
Roládu zavineme, zpevníme párátky nebo nití a navrchu osolíme a okmínujeme.
Celou roládu dobře zabalíme do pečícího papíru a pečeme při 200°C. Asi po 50 minutách pečení papír nahoře odhrneme a ještě 10 - 15 minut dopékáme odkryté.
Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.

Tip k receptu

Ze zbylých kostí a odřezků z kuřete můžeme uvařit polévku.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 08. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
do rolády přidávám i lístky šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

16. 10. 2015, 12:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.