Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pepř sečuánský

Pepř sečuánský

Další názvy

Fagara, čínský pepř, japonský pepř, květový pepř

Použití v kuchyni

Jeho ostře pepřová vůně a palčivé aroma se nepatrně podobá skořici a využívá se k ochucení drůbeže a rybích pokrmů. Velmi oblíbený je, jak už název napovídá, v čínské kuchyni, kde je přidáván do pokrmů z masa a zeleniny. Může být kombinován i s trochou chilli. Je také součástí koření pěti vůní sečuánské provincie.

Rady

Výborně se hodí na ryby v kombinaci s olivovým olejem a citrónovou šťávou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pepř sečuánský Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A ukrutně špatně se shání. :) Technicky to myslím vůbec není pepř, ale forma sušených plodů (víceméně ovoce). Pokud se k tomu člověk dostane, tak pocit je trošku jak olíznout devítivoltovku.. chutnou a voňavou. :D

Daemonius 19. 07. 2011, 18:16

Thumb
na teplicku u kazdyho vietnamce....

jamamsg 17. 04. 2012, 17:42

Facebook komentáře