Pepř sečuánský

Další názvy

Fagara, čínský pepř, japonský pepř, květový pepř

Použití v kuchyni

Jeho ostře pepřová vůně a palčivé aroma se nepatrně podobá skořici a využívá se k ochucení drůbeže a rybích pokrmů. Velmi oblíbený je, jak už název napovídá, v čínské kuchyni, kde je přidáván do pokrmů z masa a zeleniny. Může být kombinován i s trochou chilli. Je také součástí koření pěti vůní sečuánské provincie.

Rady

Výborně se hodí na ryby v kombinaci s olivovým olejem a citrónovou šťávou.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
A ukrutně špatně se shání. :) Technicky to myslím vůbec není pepř, ale forma sušených plodů (víceméně ovoce). Pokud se k tomu člověk dostane, tak pocit je trošku jak olíznout devítivoltovku.. chutnou a voňavou. :D

Daemonius 19. 07. 2011, 20:16

Chybějící obrázek
na teplicku u kazdyho vietnamce....

jamamsg 17. 04. 2012, 19:42