Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Praganda

Praganda

Přidat na Pinterest

Rychlosůl - solící dusitanová směs. Používá se k nakládání a na předúpravu masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Dopomáhá stabilitě vybarvení a chuťových vlastností masných výrobků.

Směs Praganda bsahuje dusitan sodný a proto nesmí být používána k přímému solení potravin.

Dusitan sodný přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku, podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky, přítomné v mase a masných výrobcích, před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků. Bez něj by maso při tepelném opracování získalo šedohnědé zbarvení, jako je tomu např. při běžném vaření masa.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Praganda Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře