Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí vepřová šunka s medem

Obtížnost Čas přípravy
2dní 0h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2dní 2h 15min
Nutriční hodnoty
1188 kalorií 12.0g cukrů 30.0g tuků 210.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Dokud maso nepustí bílkovinu. Uložíme na dva dny do chladu. Přitom dvakrát denně promícháme. Poté vložíme do šunkovaru čistý sáček, stlačíme dle návodu a vaříme v hrnci s vodou, která nepřesáhne 80°C, přibližně 2 hodiny.
Podáváme s pečivem.

Bulb Tip k receptu

Příprava této dobroty se rozhodně vyplatí. A když nemáte šunkovar, dá se to vymyslet i tak, že šunku stlačíme do malého hrnce, který položíme do většího hrnce s vodou.


Přidat na Pinterest
Sonia005

29. 06. 2012, Recept navštíven: 7936x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Když sem byla malá taky jsme dělali domáci šunku a bývala moc dobrá, není nad vše, co je dělané doma.

03. 10. 2012, 21:04

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu narocnejsie ale vyskušat treba

23. 04. 2016, 18:36

Přidat komentář

Facebook komentáře