Domácí vepřová šunka s medem
Obtížnost
Čas přípravy
2dní 0h 15min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2dní 2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1188
kalorií
12.0g
cukrů
30.0g
tuků
210.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Dokud maso nepustí bílkovinu. Uložíme na dva dny do chladu. Přitom dvakrát denně promícháme. Poté vložíme do šunkovaru čistý sáček, stlačíme dle návodu a vaříme v hrnci s vodou, která nepřesáhne 80°C, přibližně 2 hodiny.
Podáváme s pečivem.
Tip k receptu
Příprava této dobroty se rozhodně vyplatí. A když nemáte šunkovar, dá se to vymyslet i tak, že šunku stlačíme do malého hrnce, který položíme do většího hrnce s vodou.
Sonia00529. 06. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 03. 10. 2012, 23:04
© 2024, Railsformers s.r.o.