Domácí vepřová šunka s medem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2dní 0h 15min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2dní 2h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1188 kalorií
12.0g cukrů
30.0g tuků
210.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Dokud maso nepustí bílkovinu. Uložíme na dva dny do chladu. Přitom dvakrát denně promícháme. Poté vložíme do šunkovaru čistý sáček, stlačíme dle návodu a vaříme v hrnci s vodou, která nepřesáhne 80°C, přibližně 2 hodiny.
Podáváme s pečivem.

Tip k receptu

Příprava této dobroty se rozhodně vyplatí. A když nemáte šunkovar, dá se to vymyslet i tak, že šunku stlačíme do malého hrnce, který položíme do většího hrnce s vodou.

přidejte na:
Sonia005

29. 06. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Když sem byla malá taky jsme dělali domáci šunku a bývala moc dobrá, není nad vše, co je dělané doma.

Lucie 03. 10. 2012, 21:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
trochu narocnejsie ale vyskušat treba

dušanka 23. 04. 2016, 18:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuca šunka

majka 26. 09. 2019, 19:28

Přidat komentář