Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Romadůr

Romadůr

Přidat na Pinterest

Měkký zrající žlutooranžový sýr s typickou aromatickou vůní a chutí, s vysokým obsahem tuku od 20% do 60%. Má typický tyčinkový tvar. Svůj původ nalézá v Belgii. K dostání je balený nebo také různě nakládaný. Oblíbený je především mezi dospělými jako chuťovka k pivu, různě nakládaný nebo k přípravě velmi výrazné pomazánky. Kvůli své tučnosti, vůni a měkkosti není vhodný pro smažení.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapečené brambory s romadurem

Zapečené brambory s romadurem

Menší zapékací formu vymažeme máslem. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky. Dno vy...

Romadurová pomazánka

Romadurová pomazánka

Cibuli si najemno nakrájíme. Romadur dobře utřeme s majonézou. Přidáme tavený sýr a nakonec vmícháme cibuli...

Maso s voňavými sýry

Maso s voňavými sýry

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli ležet. Mezitím si rozdělíme balení rom...

Pomazánka tří sýrů

Pomazánka tří sýrů

Všechny sýry nastrouháme do mísy, přidáme vejce, nasekaná nadrobno, najemno nakrájený salám a nasekanou cib...

Pikantní polévka s romadůrem

Pikantní polévka s romadůrem

Do vařící vody (asi 3/4 litru) s kmínem dáme nadrobno nakrájený romadůr,zalijeme částí mléka, rozšleháme a ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Romadůr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře