Rybízový džus

Rybízový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralého rybízu. Nejčastěji v obchodech narazíme na džus z černého rybízu - charakteristickým rysem jsou větší, černé, matné bobule, které jsou na jazyku příjemně sladkokyselé. Obsahuje málo cukrů a zároveň mnoho vitamínů a minerálních látek. Do našeho těla se tak konzumací dostane vitamín C, B, draslík a železo. Tyto látky posilují náš trávicí systém. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.