Sladká sojová pasta - miso pasta

Fermentovaná pasta ze sojových bobů, soli a rýže, popřípadě doplněná obilninami. Používá se jako výživné, chuťově výrazné koření nebo ochucovadlo, a to zejména v asijské kuchyni. V podstatě, jenoduše a laicky řečeno, jde tento produkt přirovnat k masoxu. Oproti němu je však miso pasta velmi prospěšná zdraví a mohou ji konzumovat i malé děti. Obsahuje enzymy, které mají příznivý vliv na trávení, sacharidy, minerály, esenciální oleje a bílkoviny. Pomůže vám podpořit látkovou výměnu, ovlivnit hladinu cholesterolu, vyživit pokožku nebo se konzumuje pro prevenci alergií. Miso pastu zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou a je balená v igelitovém sáčku. Existuje několik druhů a na první pohled se od sebe liší barvou, která může být světle hnědá, cihlová až hodně tmavohnědá. Použít ji můžete na přípravu a dochucení polévek, omáček, guláše a k masu, podobně jako používáte masox nebo bujon. Dochucujte až nakonec a již nevařte, abyste cenné látky nezničili. Minimální trvanlivost se uvádí na obale výrobku, po otevření ale pastu skladujte v lednici v uzavřené nádobě.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář