Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sladká sojová pasta - miso pasta

Sladká sojová pasta - miso pasta

Přidat na Pinterest

Fermentovaná pasta ze sojových bobů, soli a rýže, popřípadě doplněná obilninami. Používá se jako výživné, chuťově výrazné koření nebo ochucovadlo, a to zejména v asijské kuchyni. V podstatě, jenoduše a laicky řečeno, jde tento produkt přirovnat k masoxu. Oproti němu je však miso pasta velmi prospěšná zdraví a mohou ji konzumovat i malé děti. Obsahuje enzymy, které mají příznivý vliv na trávení, sacharidy, minerály, esenciální oleje a bílkoviny. Pomůže vám podpořit látkovou výměnu, ovlivnit hladinu cholesterolu, vyživit pokožku nebo se konzumuje pro prevenci alergií. Miso pastu zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou a je balená v igelitovém sáčku. Existuje několik druhů a na první pohled se od sebe liší barvou, která může být světle hnědá, cihlová až hodně tmavohnědá. Použít ji můžete na přípravu a dochucení polévek, omáček, guláše a k masu, podobně jako používáte masox nebo bujon. Dochucujte až nakonec a již nevařte, abyste cenné látky nezničili. Minimální trvanlivost se uvádí na obale výrobku, po otevření ale pastu skladujte v lednici v uzavřené nádobě.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Miso polévka nejen na zimu

Miso polévka nejen na zimu

Nejprve si očistíme houby a zeleninu. Houby shiitake si nakrájíme na malé kousky a stejně tak si nakrájíme ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sladká sojová pasta - miso pasta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře