Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
špecle

špecle

Přidat na Pinterest

Typické národní jídlo Německa, především pak Švábska. Jde o pokrm připravený z tenkých těstovinových hoblinek, či podlouhlých nočků. Špecle jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. Ze surovin se připraví tuhé těsto, které se zamotá a nakrájí se na malé hoblinky. Příprava připomíná slovenské halušky nebo maďarské tarhoni. Špecle se vaří v osolené vodě, pokapou se máslem. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi.

Lze je zakoupit mražené nebo chlazené jako polotovar.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pestré nudle z pekáče

Pestré nudle z pekáče

Špecle uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a doměkka. Goudu nastrouháme a necháme připravenou. Oba ...

Žampiónové špecle

Žampiónové špecle

Žampióny opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahnem spolu s ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí špecle Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře