Srnčí steak

Srnčí steak

Srnčí maso je k dostání převážně v období honů. Maso by se mělo nechat odležet, protože pak dosahuje lepších chuťových vlastností než jak je tomu u čerstvě zabitého kusu. Steak je plátek, který se řeže proti vláknům z většího kusu masa. Připravujeme jej na grilu nebo na pánvi. Typické je rychlé osmahnutí. Podle doby přípravy rozlišuje několik typů steaků. Od nepečeného přes středně propečený až k úplně propečenému masu. Čím je doba kratší, tím je maso šťavnatější. Jako příloha jsou vynikající brambory zelenina, těstoviny.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.