Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tatranka

Tatranka

Přidat na Pinterest

Patří mezi trvanlivé pekárenské výrobky. Tatranky jsou šestivrstvé obvodově máčené oplatky v hořké polevě s čokoládovou, arašídovou nebo lískooříškovou náplní. Podle výrobců se objevují i jiné náplně. Oplatkové těsto tatranek je složeno z pšeničné mouky, cukru, rostlinného tuku, emulgátoru, kypřících látek a jedlé soli. Jsou určeny k přímé spotřebě, ale dají se využít namleté do náplní, do křehkého těsta, na cheescake nebo do nepečených druhů cukroví.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nepečené kuličky

Nepečené kuličky

Tatranky čokoládové nebo lískooříškové rozdrtíme (třeba v mixéru). Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem ...

Rumové kuličky z tatranek

Rumové kuličky z tatranek

Všechny ingredince dáme do mísy, tatranky nalámeme na kousky a hmoždířem, nebo rukou vypracujeme hustou hmo...

Velká bábovka z tatranek

Velká bábovka z tatranek

Cukr, tuk a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nastouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiv...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tatranka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře