Tmavé pečivo

Rozeznat bílé pečivo od tmavého je mnohdy velmi složité. Dnešní trend radí jíst tmavé a celozrnné pečivo (někdy spojováno pod jeden pojem), což je správné, ale v obchodech často narazíme na přibarvované pšeničné pečivo, které se tváří jako tmavé žitné. Důležité tedy je dávat si pozor na obsah žitných přísad v pečivu a snažit se vybírat pečivo pšenično-žitné nebo pouze z žita. Tmavé pečivo totiž na rozdíl od bílého obsahuje vlákninu, minerální látky, vitamíny a také cukry, které se v našem těle rozkládají pomaleji a hlad tak přichází až za delší čas. Působí pozitivně na náš organismus, potlačuje pocit hladu, příznivě působí na trávicí trakt. Je vhodné vyměnit bílé pečivo za tmavé, prospějeme tak svému tělu a budeme se cítit fit.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář