Ušeň mořská

Ušeň mořská

Mořský měkkýš. Charakteristickým rysem je jedna nepárová skořápka. Jedná se o opravdovou specialitu, pěstuje se na velkých farmách např. v Kalifornii. Prodává se zavařená nebo jinak konzervovaná, čerstvou si ji můžeme dát převážně v oblastech, kde se pěstuje. Je vhodná do polévek, výborně chutná dušená, podávaná se zeleninou. Před použitím musíme vyjmout maso ze skořápky, poté jej nakrájíme na nudličky a upravujeme. Sušený výrobek připravujeme vždy podle návodu na obalu, jinak by se mohlo stát, že by nám ušeň ztuhla a nebyla by poživatelná. Maso obsahuje velké množství bílkovin, sodíku a je také zdrojem železa.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
A je to plž nebo mlž?

kiki 12. 12. 2012, 16:53

Šéfredaktor
Jde o plže :)

Šéfredaktor 13. 12. 2012, 07:08

Děkuji za info že je to plž potřeboval jsem to ve škole

Plž plž 30. 11. 2015, 11:08

zajímalo by mě jak je velká prosím?

daniel 07. 03. 2017, 18:43

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.