Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ušeň mořská

Ušeň mořská

Přidat na Pinterest
Mořský měkkýš. Charakteristickým rysem je jedna nepárová skořápka. Jedná se o opravdovou specialitu, pěstuje se na velkých farmách např. v Kalifornii. Prodává se zavařená nebo jinak konzervovaná, čerstvou si ji můžeme dát převážně v oblastech, kde se pěstuje. Je vhodná do polévek, výborně chutná dušená, podávaná se zeleninou. Před použitím musíme vyjmout maso ze skořápky, poté jej nakrájíme na nudličky a upravujeme. Sušený výrobek připravujeme vždy podle návodu na obalu, jinak by se mohlo stát, že by nám ušeň ztuhla a nebyla by poživatelná. Maso obsahuje velké množství bílkovin, sodíku a je také zdrojem železa.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A je to plž nebo mlž?

kiki 12. 12. 2012, 16:53

Šéfredaktor
Jde o plže :)

Šéfredaktor 13. 12. 2012, 07:08

Thumb
Děkuji za info že je to plž potřeboval jsem to ve škole

Plž plž 30. 11. 2015, 11:08

Facebook komentáře