Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
ústřice

ústřice

Přidat na Pinterest
Mlži, vyskytují se převážně v chladných evropských mořích, loveny jsou už od 19. století. Jejich lov podléhá přísným pravidlům (např. zákaz lovu v době rozmnožování), dnes se pěstují i uměle. V Evropě patří ústřice k delikatesám a opravdovým pochoutkám, podávají se syrové, jemně pokapané citrónem, ale výborně chutnají také s chilli omáčkou nebo jinými pikantními omáčkami. Při konzumaci poznáme, že ústřice má velmi lahodnou chuť, která se pomalu zvýrazňuje. Rozhodně bychom neměli při pojídání ústřic pospíchat, vyplatí se vychutnat si tuto jedinečnou specialitu. Skvělé jsou v kombinaci s bílým vínem. Můžeme je také tepelně upravovat.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou p...

Krůtí nudličky s uzeným masem

Krůtí nudličky s uzeným masem

Krůtí a uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou, worcesterovou a ústřicovou omá...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smíchá...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud neza...

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Smetanu vyšleháme do husté konzistence, poté osolíme, opepříme, přidáme yuzu šťávu a nastrouhanou kůru z yu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí ústřice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře