Vaječný likér
Velmi oblíbený, emulzní sladký likér s obsahem alkoholu 17 - 20 %. Základ pro jeho výrobu tvoří slazené kondenzované mléko a vaječné žloutky. Vybrat si můžete hned z několika značek. Možná zaváháte mezi klasikou a vaječným likérem s oříškovou příchutí. Koupíte jej v lahvích o obsahu 0,5 a 1 l, ale existují i recepty, podle kterých si můžete připravit svůj domácí nápoj. Populární je především v období vánočních svátků a Velikonoc. Je vhodný jak k přímé konzumaci podávaný nejlépe nechlazený, aby vynikla jeho chuť a vůně vanilky, tak k přípravě míchaných koktejlů a teplých shot drinků (ochutnejte například Bombardino). Dále jím můžete dochutit kávu, zmrzlinové a jiné poháry, krémy, šlehačky a zákusky. Běžně se používá k plnění čokolád a pralinek a v neposlední řadě jej můžete přidat přímo do těsta na řezy, bábovky a jiné moučníky.