Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Višňový džus

Višňový džus

Přidat na Pinterest
Lisuje se ze zralých višní, což jsou plody ovocného stromu – višně obecné, původně se pěstovala v jihovýchodní Evropě a Asii, poté se rozšířila i do jiných oblastí. Rozlišujeme tmavě červené až rudé plody a světle červené. Obsahují nejvíce vody (přes 70%), vitamíny C, E a B, dále karoteny, hořčík, fosfor a jsou tak přírodním zdrojem mnoha důležitých látek. Jejich konzumace snižuje náš krevní tlak, pozitivně ovlivňují pokožku a kvalitu našich vlasů. Napomáhají vylučování škodlivých látek z těla. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustí...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Višňový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře