Višňový džus

Višňový džus

Lisuje se ze zralých višní, což jsou plody ovocného stromu – višně obecné, původně se pěstovala v jihovýchodní Evropě a Asii, poté se rozšířila i do jiných oblastí. Rozlišujeme tmavě červené až rudé plody a světle červené. Obsahují nejvíce vody (přes 70%), vitamíny C, E a B, dále karoteny, hořčík, fosfor a jsou tak přírodním zdrojem mnoha důležitých látek. Jejich konzumace snižuje náš krevní tlak, pozitivně ovlivňují pokožku a kvalitu našich vlasů. Napomáhají vylučování škodlivých látek z těla. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.