Čokoládové suflé
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1272
kalorií
2.0g
cukrů
99.0g
tuků
139.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V míse oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rozpuštěné čokolády. Směs vymícháme dohladka a necháme vychladnout.
Ve velké míse ušleháme šlehačem sníh z bílků do husté pěny a postupně do ní vmícháme zbylý cukr. Tuhý sníh velmi zlehka vmícháme do čokoládové směsi.
Vzniklou hmotu nalijeme stejnoměrně do vymazaných misek asi do 3/4 a zapékáme 10-15 minut. Upečené pocukrujeme cukrem moučka a ještě teplé podáváme.
22. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.