Čokoládové suflé
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V míse oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rozpuštěné čokolády. Směs vymícháme dohladka a necháme vychladnout.
Ve velké míse ušleháme šlehačem sníh z bílků do husté pěny a postupně do ní vmícháme zbylý cukr. Tuhý sníh velmi zlehka vmícháme do čokoládové směsi.
Vzniklou hmotu nalijeme stejnoměrně do vymazaných misek asi do 3/4 a zapékáme 10-15 minut. Upečené pocukrujeme cukrem moučka a ještě teplé podáváme.
22. 06. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 26. 05. 2016, 19:36

majka 28. 05. 2016, 18:37

palino 11. 08. 2016, 21:15

Svetlana 18. 04. 2018, 15:27
Angel 666 22. 06. 2011, 22:05
Sonia005 22. 06. 2011, 22:07
Tatiana 23. 06. 2011, 14:06
Kiku 26. 11. 2021, 00:20