Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vongole

Vongole

Přidat na Pinterest

Zaděnka slepičí, srdcovka nebo též Venušina mušle. Jedná se o plody moře. Schránky těchto živočichů mají kulatý tvar a vroubkovaný povrch. Dorůstá do šířky až 5 cm. Hojně se vyskytují v oblasti Středozemního moře na mělčinách s písečným dnem. Zde se prodávají živé, u nás jako dovozové zboží v konzervách a mražené. Největší oblibě se těší v Itálii. Maso těchto mlžů je křehké, chutné a aromatické. Hodí se do rybích polévek, do těstovin, mořských salátů a na pizzu. Dát si je můžete i dušené s rýží nebo syrové v sushi. Vongole můžete velmi dobře nahradit dostupnějšími slávkami. Dary moře obsahují cenné Omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které mají vliv na nervovou soustavu, chrání srdce a cévy a podle některých studií mohou přispívat k prevenci Alzheimerovy choroby.

 

Zdroj obrázku: www.depositphotos.com, www.icrt.com.tw

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vongole Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře