Vongole

Vongole

Zaděnka slepičí, srdcovka nebo též Venušina mušle. Jedná se o plody moře. Schránky těchto živočichů mají kulatý tvar a vroubkovaný povrch. Dorůstá do šířky až 5 cm. Hojně se vyskytují v oblasti Středozemního moře na mělčinách s písečným dnem. Zde se prodávají živé, u nás jako dovozové zboží v konzervách a mražené. Největší oblibě se těší v Itálii. Maso těchto mlžů je křehké, chutné a aromatické. Hodí se do rybích polévek, do těstovin, mořských salátů a na pizzu. Dát si je můžete i dušené s rýží nebo syrové v sushi. Vongole můžete velmi dobře nahradit dostupnějšími slávkami. Dary moře obsahují cenné Omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které mají vliv na nervovou soustavu, chrání srdce a cévy a podle některých studií mohou přispívat k prevenci Alzheimerovy choroby.

 

Zdroj obrázku: www.depositphotos.com, www.icrt.com.tw

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.